Llauna 20 gr. Te PREMIUM de cultiu ecològic certificat.
El Gyokujou és el matcha més Premium que ens porta la família Morimoto des del Japó, i ho comprovaràs pel seu color brillant, la seva escuma densa, la seva textura cremosa i el seu sabor umami, sense astrigència. Per a aquesta qualitat de Matcha superior es molen les fulles més tendres de la primera collita de la varietat*Okumidori (la primera collita és la més benvolguda) fins a aconseguir una textura extremadament fina.
Per a fer-te el te et recomanem el nostre chasen o batedor de bambú, per a emulsionar-ho bé i que faci l'escuma característica del bon Matcha. Guarda-ho a la porta de la nevera per a conservar la seva frescor.
Adequat per a: Aficionad@s al Matcha, si busques una qualitat especial, si no prens cada dia. No es barreja amb llet.
Origen: el Japó (Miyazaki)
Temperatura de l'aigua: 60 °C
Quantitat: la mesura s'aconsegueix amb un chasaku o cullereta de bambú o amb el mànec d'una cullereta (el que hi cap és equivalent a un chasaku). 1-2 cullerades/200 ml.
Cafeïna? Sí.
Queda bé en fred? Sí. I No. En realitat, tots els Matcha queden ben freds però els matisos del te s'aprecien millor amb aigua calenta, així que amb un te Premium creiem que és millor ser ortodox.
Queda bé amb llet? No.
QUÈ ÉS EL TE MATCHA? El te Matcha és un te japonès fet amb fulles tendres mòltes i que, a més, han passat de 2 a 4 setmanes a la semi-ombra abans de ser recol·lectades. Això augmenta la clorofil·la (són d'un color verd brillant), la L-theanina (un aminoàcid que contraresta l'efecte de la cafeïna, ajudant a combatre l'estrès, però estimulant gràcies a la cafeïna) i altres aminoàcids que li donen un sabor diferent al te verd en fulla, menys amarg.
És el típic te de la coneguda cerimònia de te al Japó (Chanoyu), i la seva popularitat ha explotat a nivell mundial en els últims anys, sobretot a causa dels seus múltiples beneficis.
El seu elevat preu respon tant al seu origen japonès, com al seu particular cultiu i processament i fins i tot el tipus de molí. A més, s'usen fulles joves i brots, que són més benvolguts. Per a saber si tens un bon Matcha entre mans, fixa't en el color (ha de ser brillant, no tirant a grisenc i apagat), no ha de fer grumolls, i si és *premium, ha de fer escuma fàcilment. El matcha premium ha d'estar fet amb collites de primavera, mentre que els culinaris es recol·lecten a l'estiu o tardor sent més antioxidants, però una mica més amargs.
És un te amb un alt contingut en cafeïna, aminoàcids com la L-teanina, antioxidants, minerals, vitamina A, etc. Les seves propietats van des de mantenir-nos despiert@s, contrarestar els efectes dels radicals lliures, estimular el sistema immune, canviar l'absorció dels greixos, diürètic, anti colesterol, etc. Com tot el te tenen nombrosos beneficis, encara que nosaltres et recomanem que visquis el te com una infusió per a gaudir, no com una medicina.