Roibos pur de cultiu ecològic.
El roibos (Aspalathus linearis) planta d'origen sud-africà el nom en idioma del qual afrikáans significa arbust vermell. És molt popular al seu país d'origen per a fer infusions i el seu ús s'ha estès per tot el món com una alternativa al te, ja que no conté cafeïna. A vegades se'l coneix com a te vermell sud-africà, però és important no confondre-ho amb el te vermell o pu erh, que SÍ QUE és te.
El roibos és de sabor suau i més dolç que el te. No té cafeïna, però sí antioxidants, vitamina C i minerals. Té un efecte digestiu i tonificant.
Òbviament, la planta no és vermella, si no que el color s'aconsegueix deixant oxidar les fulles (en un procés similar al de fer el te negre). Existeix també el roibos verd, sense oxidar i seria l'equivalent al te verd (Pots provar el nostre roibos verd gingebre i pinya o el roibos verd préssec i albercoc).
Temperatura de l'aigua: 100 °C - Temps d'infusió: 5-7 min.
Cafeïna? No.
Queda bé en fred? Sí.
Queda bé amb llet? Sí.