La flor d'hibisc té un intens sabor àcid i refrescant que l'han feta base de moltes begudes tradicionals arreu del món. Però és que a més entre les seves diverses propietats destaca que és un bon antivíric i fa baixar la febre i estova i calma els teixits irritats.
Hibiscus sabsariffa L. Part utilitzada: Rizoma (tija subterrània). Origen i hàbitat: Àfrica tropical i Sudan. Es conrea a Mèxic, Egipte i Ceilan. Existeixen prop de 200 espècies, però només 3 tenen propietats medicinals.
Temperatura d'infusió: 100 °C. Temps d'infusió: 10 min. Queda bé en fred? Si. (barrejat amb menta i taronja està deliciós)
Propietats i usos medicinals: Emol·lient, hipotensor, respiratòria, digestiva, febrífuga.
-Gràcies als seus mucílags, l'hibisc és un gran hidratant i protector de la pell. S'utilitza per a tractar diferents afeccions dermatològiques com a ferides, grans, úlceres, cremades, corts, esquerdes, etc. - Estimula la digestió i tonifica tot l'organisme. Suavitza les mucoses dels tubs digestius i és astringent. Molt efectiu en casos d'acidesa estomacal i gastritis. - Bon diürètic recomanat per a problemes d'obesitat i malalties cardíaques. - Molt efectiu en casos d'hipertensió. - Combat tos, grip, bronquitis i refredats.
Contraindicacions (Per a tractaments llargs, no per a un consum ocasional): Pot ser abortiva en dosis altes, per tant es recomana no prendre-la durant l'embaràs, o de forma molt puntual. Evitar també si estàs donant mamar. Els mucílags poden provocar una pujada de la glucosa i originar hipoglucèmia, per tant està contraindicat en cas de patir diabetis.