Coriandrum sativum L.
Part utilitzada: Fruit.
Origen i hàbitat: Climes temperats de tot el món. El coriandre és comú a la cuina mediterrània, índia, llatinoamericana, xinesa i del sud-est asiàtic.
Temperatura d'infusió: 100 ºC.
Temps d´infusió: 10 min. Decocció 10 minuts.
Dosi: 3g/dia
El trobaràs també: A la Barreja Gasos
Propietats i usos medicinals:
Carminatiu, aperitiu, digestiu. Antimicrobià, antioxidant, hipoglucemiant, antiespasmòdic i analgèsic, antiinflamatori.
Pren-la per:
- Dispèpsies (males digestions) i inapetència (falta de gana). Distensió abdominal, aerofàgia, gasos i rampes gastrointestinals lleus.
- Com a aperitiu en casos d'anorèxia i altres malalties que treguin la gana. (Cal prendre'l abans de dinar)
- Ús popular per estimular la llet materna (galactogog).
- Ús extern per als dolors articulars (ús popular) com a antiinflamatori, tant per a artritis com per a dolors menstruals.
- Els fruits són apreciats com a condiment alimentari. També es consumeixen les fulles.
- Insuficiència hepàtica. Diabetis (rebaixa sucre a la sang)
- Halitosi (mastegar els fruits)
Contraindicacions:
Es considera una droga molt segura. No s'han publicat referències sobre la toxicitat associada a l'ús de fruits o fulles de coriandre en humans. Únicament indicar que la planta fresca pot produir dermatitis de contacte (és foto sensibilitzant).