Llauna 20 gr. Te PREMIUM de cultiu ecològic certificat. Grau ceremonial.
El nostre tresor japonès, el nostre millor Matcha. Aquest Matcha és conreat per la família Hayashi al Japó, i només produeixen quantitat limitada. Després de 3 setmanes en l'ombra, les fulles de la primera collita (la més valorada) es recol·lecten, se'ls lleva les venes (tencha) i es molen en molí de pedra. Trobar Matcha mòlt en aquesta mena de molí és més inusual i només es fa amb tes d'alta qualitat ja que són molins que necessiten més temps, però aconsegueixen una pols molt més fina, que et donarà una tassa d'escuma densa i textura cremosa.
Aroma fresca, complex, molt verd i sabor dolç amb notes afruitades.
Per a fer-te el te et recomanem el nostre chasen o batedor de bambú, per a emulsionar-ho bé i que faci l'escuma característica del bon Matcha. Guarda-ho a la porta de la nevera per a conservar la seva frescor.
Adequat per a: Aficionad@s al Matcha, que busquen matisos i qualitats Premium, si t'agrada aquest tipus de te i vols fer-te un bon regal. No es barreja amb llet.
Origen: el Japó (Kagoshima)
Temperatura de l'aigua: 60 °C
Quantitat: la mesura s'aconsegueix amb un *chasaku o cullereta de bambú o amb el mànec d'una cullereta (el que hi cap és equivalent a un chasaku). 1-2 cullerades/200 ml.
Cafeïna? Sí.
Queda bé en fred? No. En realitat, tots els Matcha queden ben freds però els matisos del te s'aprecien millor amb aigua calenta, així que amb un te Premium creiem que és millor ser ortodox.
Queda bé amb llet? No.
QUÈ ÉS EL TE MATCHA? El te Matcha és un te japonès fet amb fulles tendres mòltes i que, a més, han passat de 2 a 4 setmanes a la semi-ombra abans de ser recol·lectades. Això augmenta la clorofil·la (són d'un color verd brillant), la L-theanina (un aminoàcid que contraresta l'efecte de la cafeïna, ajudant a combatre l'estrès, però estimulant gràcies a la cafeïna) i altres aminoàcids que li donen un sabor diferent al te verd en fulla, menys amarg.
És el típic te de la coneguda cerimònia de te al Japó (Chanoyu), i la seva popularitat ha explotat a nivell mundial en els últims anys, sobretot a causa dels seus múltiples beneficis.
El seu elevat preu respon tant al seu origen japonès, com al seu particular cultiu i processament i fins i tot el tipus de molí. A més, s'usen fulles joves i brots, que són més benvolguts. Per a saber si tens un bon Matcha entre mans, fixa't en el color (ha de ser brillant, no tirant a grisenc i apagat), no ha de fer grumolls, i si és *premium, ha de fer escuma fàcilment. El matcha premium ha d'estar fet amb collites de primavera, mentre que els culinaris es recol·lecten a l'estiu o tardor sent més antioxidants, però una mica més amargs.
És un te amb un alt contingut en cafeïna, aminoàcids com la L-teanina, antioxidants, minerals, vitamina A, etc. Les seves propietats van des de mantenir-nos despiert@s, contrarestar els efectes dels radicals lliures, estimular el sistema immune, canviar l'absorció dels greixos, diürètic, anti colesterol, etc. Com tot el te tenen nombrosos beneficis, encara que nosaltres et recomanem que visquis el te com una infusió per a gaudir, no com una medicina.