Un dels millors tes del món, el Gyokuro japonès és una joia de color verd fosc i blavós. Creix un temps a l'ombra, per això s'accentua el sabor dolç i menys astringent del te. Ric en cafeïna i L-Theanina, una substància relaxant i que millora les connexions neuronals.
Si el Darjeeling és el rei dels tes negres, podríem dir que el Gyokuro és la reina dels verds. Tot i que encara és molt desconegut a Espanya, està guanyant adeptes. Fins i tot en el seu origen, Japó, només representa un 0,3% del total de te cultivat, així que, com pots veure, és una joia.
El seu nom es traduiria com "Rosada de jade" en japonès i és que el seu verd fosc, brillant i intens és del primer que crida l'atenció. Això es deu al fet que passa les últimes tres setmanes abans de ser recol·lectat, a l'ombra (un 70-90% d'ombrejat, molt més que altres tes). Això augmenta la clorofil·la, els aminoàcids (com la Theanina) i la cafeïna, que donen aquest color fosc i el seu sabor suau, untuós i amb moltes notes dolces.
La seva altra característica és l'enrotllat fi, en forma d'agulles. La forma de prendre'l és a reinfusiones, a mesura que aquestes agulles es van obrint. Cal recordar que has d'escalfar abans la tetera (poses també aigua a la tetera i la rebutges) perquè no ens baixi la temperatura de 60ºC.
Aquest Gyokuro ens arriba gràcies al mestratge de la família Hayashi, de Kagoshima i és un tipus de Gyokuro molt delicat i dolç, es coneix com Tennen Gyokuro (Gyokuro natural). Et donarà una infusió de color verd intens, preciosa.
Esperem que el gaudeixis molt.
Origen: Japó (Kagoshima, illa de Kyusu). Temperatura de l'aigua: 60 ºC Temps d'infusió: 1ª infusió: 2 min. - 2a: 20 segons - 3ª: 30 segons. Cafeïna? Sí. Queda bé en fred? Si. Queda bé amb llet? No.
Aquest te torrat i molt, molt baix en cafeïna és ideal per a...
Un dels millors tes del món, el Gyokuro japonès és una joia de color verd fosc i blavós. Creix un temps a l'ombra, per això s'accentua el sabor dolç i menys astringent del te. Ric en cafeïna i L-Theanina, una substància relaxant i que millora les connexions neuronals.