La melissa és una planta amb múltiples propietats: relaxant, analgèsica, digestiva, expectorant... Et serveix per a un "roto y un descosido"! El seu sabor suau i molt agradable us ho posarà fàcil.
Melisa officinalis. Part utilitzada: Fulles. Origen i hàbitat: Originària d'Orient Pròxim i estesa al llarg d'Europa durant l'Edat mitjana. Naturalitzada en llocs humits en els marges dels boscos caducifolis en mitja muntanya.
Temperatura d'infusió: 100 °C. Temps d'infusió: 10 min.
Propietats i usos medicinals: antiespasmòdica, digestiva, sedant, relaxant, hipotensora, diürètica, expectorant i antivírica.
- Molt útil contra la flatulència, espasmes estomacals i digestions pesades. - Es recomana en casos d'excitació, nerviosisme, insomni i ansietat. - Disminueix el to del sistema nerviós simpàtic, responsable de la contracció de les artèries i redueix la tensió arterial, útil contra la hipertensió. - Ajuda a eliminar líquids.
Contraindicacions (Per a tractaments llargs, no per a un consum ocasional): Està contraindicada en dones embarassades i lactants. Tampoc s'hauria de prendre en situacions en què se'ns demana un estat d'atenció òptim (només prendre-la acabada la jornada de treball). Evitar en casos de problemes psiquiàtrics, hipertiroïdisme o hipotensió. No administrar conjuntament amb medicaments sedants de cap mena ni per malaltia del sistema nerviós.
La farigola és una de les nostres millors plantes autòctones i...
La melissa és una planta amb múltiples propietats: relaxant, analgèsica, digestiva, expectorant... Et serveix per a un "roto y un descosido"! El seu sabor suau i molt agradable us ho posarà fàcil.