L'estèvia (o més aviat l'esteviol, un component extret de les fulles d'estèvia) és famosa per ser molt dolça sense que els nivells de sucre a la sang es vegin alterats, cosa que la fa una planta coneguda per qui té diabetis. Però la planta sencera té altres propietats molt interessants com a digestiva o antibacteriana.
Stevia rebaudiana bertoni. Part utilitzada: Fulles. Origen i hàbitat: Procedent de l'Amèrica tropical, creix en terrenys àcids i assolellats.
Temperatura d'infusió: 100 °C. Temps d'infusió: 10 min.
Com a edulcorant: Posar unes poques fulles (segons gust) en la infusió que volem endolcir, juntament amb el te o la infusió triada. Deixarem reposar els minuts que marca la infusió principal (el te, per exemple).
Propietats i usos medicinals: Edulcorant, hipoglucèmica, *hipotensora, diürètica, antioxidant, digestiva i antibacteriana.
- Alternativa al sucre i als edulcorants artificials. No sols endolceix sinó que ajuda a reduir els nivells de sucre en sang, la qual cosa la fa molt adequada per a diabètics (sobretot tipus II). No té calories i no produeix càries. - Ajuda a evitar l'augment del pes i l'obesitat. - Redueix la tensió arterial (casos d'hipertensió i problemes cardiovasculars). - Molt rica en minerals (potassi, calci, magnesi) i amb gran acció diürètica (potassi). - Afavoreix la digestió i incentiva la producció dels sucs gàstrics. Ajuda a evitar i regular el restrenyiment. - És una potent aliada contra problemes intestinals causats per bacteris responsables d'intoxicacions intestinals, dolors de ventre, diarrea, etc .
Contraindicacions (Per a tractaments llargs, no per a un consum ocasional): No consumeixis si tens al·lèrgia a les compostes. En cas de diabetis millor consultar amb el metge abans de fer ús. No consumir si ets de tensió baixa (hipotensió). No hi ha estudis que valorin l'ús portaran l'embaràs o la lactància; consulta millor amb el metge.
Aquest tipus de menta té propietats digestives i carminatives,...
L'estèvia (o més aviat l'esteviol, un component extret de les fulles d'estèvia) és famosa per ser molt dolça sense que els nivells de sucre a la sang es vegin alterats, cosa que la fa una planta coneguda per qui té diabetis. Però la planta sencera té altres propietats molt interessants com a digestiva o antibacteriana.