Te de cultiu ecològic certificat.
Sikkim és la regió productora de te menys coneguda del nord de l'Índia (més famosos són els Darjeeling i Assam). Es produeixen poques quantitats, que són molt benvolgudes. En concret, el nostre és Temi, un jardí (plantació+fàbrica de te a l'Índia) que fa poques quantitats, però amb molta manyaga. Una delícia, vaja.
Les fulles tenen preciosos colors que varien del més fosc al més ataronjat (brots), i els tes són lleugers, bastant suaus, però molt aromàtics, amb notes a mel i poca astringència (a l'estil dels Darjeeling). Són tes que vénen de gust a qualsevol hora.
Origen: l'Índia (Sikkim).
Temperatura de l'aigua: 90 °C - Temps d'infusió: 3-4 minuts.
Cafeïna? Sí.
Queda bé en fred? No. El te fred no permet apreciar tant els matisos dels tes de qualitat.
Queda bé amb llet? No.es un te més lleuger, que quedarà emmascarat per la llet.
PROPIETATS DEL TE NEGRE
Estimulant, vasodilatador, tònic digestiu, diürètic, *hipertensor, antioxidant i astringent.
- Són els tes que més cafeïna tenen.
- Els flavonoides (en el cas del te negre, per l'efecte de l'oxidació els antioxidants catequines es transformen en tearrubigines i teaflavines, però tenen efecte antioxidant igualment) ajuden la relaxació dels vasos sanguinis i a prevenir l'oxidació dels àcids grassos. Va bé per al colesterol HDL (el bo). Ajuda a reduir els nivells de colesterol dolent.
- Estimula la digestió i millora el funcionament i l'activitat estomacal. (No obstant això, si tens problemes de gastritis, úlcera millor no prenguis, perquè activa la secreció de sucs gàstrics).
- Ajuda a la circulació i el bon funcionament renal, desintoxica i millora la diüresi. - Els antioxidants i el fluor ajuden a la salut bucodental.
- Augmenta la tensió arterial (bo per als hipotensos).
- Igual que el te oolong, el te negre és astringent, útil en casos de diarrees.
- Rico en minerals com el magnesi, ferro, fòsfor, potassi, crom i calci.
També té contraindicacions:
En general, el te està contraindicat en estats de nerviosisme o insomni, palpitacions i arrítmies, o algunes alteracions cardíaques. Augmenta la producció de sucs gàstrics (per la cafeïna, sobretot el te negre) així que no està indicat per a úlceres gàstriques, gastritis, acidesa o reflux. Els tanins dificulten l'absorció del ferro, així que no està indicat per a casos d'anèmia. El te té elements anticoagulants, així que millor no barrejar amb medicaments anticoagulants o si es té una patologia relacionada.